Vervolg: Wat ik nu echt vind van fitchannel

Ergens vorige maand had ik al een stukje geschreven over mijn ervaringen met fitchannel. Op dat moment volgde ik de trainingen van Carlos Lens en Radmilo Soda. Inmiddels heb ik het programma van Carlos helemaal afgerond en nee ik ben nog steeds geen fan Het is gewoon niet mijn ding. Radmilo bevalt daar in tegen nog steeds erg goed. Ik gebruik voor steeds meer oefeningen de zwaardere gewichtjes wat toch inhoudt dat ik sterker begin te worden.

2274960552d1499a990475966186d9fc.jpg

Naast Radmilo volg ik ook nog het programma van Mark Tuitert. En ja, ook hier ben ik fan van. Het grote voordeel van Mark is ten eerste dat deze man een ontzettend rustgevende stem heeft. Waar ik bij Carlos soms het geluid uitzette, luister ik maar al te graag naar Mark. Daarnaast is het instap niveau minder hoog waardoor het makkelijker vol te houden is. Bijvoorbeeld planken en push-up dat doet hij voor op je knieën en oefeningen als
de mountain climber of de Burpee doet hij stappend. Ideaal aangezien dit niet echt mijn oefeningen zijn en op deze manier zijn ze goed vol te houden. Je voelt je ook minder bezwaard om het op de eenvoudige manier te doen,  doordat het zo  voor gedaan wordt. Verder vind ik het prettig dat de oefeningen zijn opgebouwd in 4 blokken van 3 dezelfde oefeningen van 45 seconde per oefening. Zo lijkt de training heel kort te duren.

Ik ben er trouwens wel achter gekomen dat ik betreft Carlos mazzel had dat hij programma ‘maar’ 8 periodes had. Radmilo heeft er 12 en bij Mark ben je 48 periodes (weken) zoet. Helemaal niet erg, maar ik weet niet of ik het programma van Carlos had afgemaakt als het zoveel weken zou duren.

Suikerverslaving

hoe-suikerverslaving-werkt.jpg

Bron: ingevanhaselen.nl

Op de een of andere manier lijkt de knop maar niet om te willen. Terwijl ik stukje schrijf, heb ik net een hele zak chips leeg gegeten. Beschamend eigenlijk, maar ik kan er niks aan doen. Of toch wel. Ten eerste stond die zak chips niet op mijn boodschappenlijstje vanmorgen, maar toch nam ik hem mee. Dus ik had hem eigenlijk gewoon niet moeten kopen. Ten tweede hoeft zo'n zak ook niet meteen leeg. Maar dan begin ik eraan en voor ik er erg in heb is de hele zak leeg. Ik ken mezelf, ik moet er gewoon niet aan beginnen. Maar dat is toch echt makkelijker gezegd dan gedaan. Ik weer precies hoe het moet. Houdt je aan je boodschappenlijstje, eet genoeg groente, mager vlees, beperkte koolhydraten, let op met suikers en beweeg voldoende. Waarom lukt het dan niet? Dit komt door het verschil tussen weten en doen. En dat verschil ontstaat door verslaving. Ik ben verslaafd aan suiker. Aan snoep, chips, koekjes en drop. Een drugverslaafde weet ook dat hij het contact met een dealer moet verbreken, iemand verslaafd aan sigaretten weet ook dat hij ze gewoon niet moet kopen en een alcoholist weer heus wel dat hij geen drank moet bestellen. maar toch lukt het de meeste verslaafde niet om van de verslaving af te komen. Dat is niet anders met een suiker verslaving. Het is een drang naar suiker. Als je die drang eenmaal hebt kan je echt alleen maar aan die verboden producten denken en hoe meer je er aan denkt hoe meer je ze wilt. En ja dat voelt goed. Dat eerste chipje, dat eerste dropje, hemels. Maar als je eenmaal die zak leeg hebt baal je ontzettend. Hoe heeft het nu weer kunnen gebeuren. Waarom heb ik me weer zo laten gaan.

 

Ik wil zo ontzettend graag van die verslaving af, ik wil gezond en slanker zijn. Een maatje kleiner kunnen kopen en weer meer energie hebben. Ik wil het echt maar op de een of andere reden lukt het me niet. Ja met periodes, dan gaat het goed en dan kan het ook zo weer mis gaan. Maar elk moment is er weer een om te kiezen voor een gezondere levensstijl, en nu kies ik ervoor om in ieder geval voor vandaag niet meer te snoepen. Een zak chips was wel weer even genoeg voor een dag. En morgen? Morgen neem ik weer een beslissing. Welke dat dan ook mogen zijn.
Ik vind het zo knap van die mensen die hun levensstijl om hebben gegooid en dat dan ook nog volhouden. Diep respect.
Ik jojo nog maar even door....

Eetdagboek 6

Maandag 12 juni

Ik ben blij dat het weer maandag is. In de weekeinde lukt het me maar niet om me aan mijn voorgenomen menu te houden. Gister zag mijn dagje er dus ongeveer zo uit:

8.30 Wakker geworden van de tv die vriendlief nogal hard had staan. Opgestaan en een glas water gedronken.

10.00 Omdat ik het sporten vandaag niet wilde vergeten, toch maar weer in de ochtend bezig gegaan. Is altijd een fijn begin van de dag. 20 minuten sporten met Carlos en 15 minuten met Jacqueline.

11.30 Ontzettend zin in iets zouts. dus maar weer een paar dropjes. Hiermee heb ik meteen mijn eigen regel verbroken om nooit een maaltijd over te slaan, maar ontbijten is er niet meer van gekomen. Niet dat ik zo druk was, maar gewoon geen zin in gehad. 

13.00 vriendlief gooit een quiche met prei en spek in de oven. lekker ik neem ook een groot stuk. Is dus meteen mijn lunch.

14.00 Zin in koffie

17.30. Avondeten. Meteen het gezondste wat ik deze dag naar binnen heb gestopt. Lekkere goedgevulde groentesoep met een wit bolletje. Maar in ieder geval mijn portie groente binnen vandaag.

Na het eten zin in een ijsje. Maar het is mooi weer dus we besluiten om op de fiets te springen en naar de ijssalon een dorp verderop te fietsen. Dat is echt de lekkerste ijssalon die ik ken. En meteen weer 20 minuten heen en 20 minuten terug als beweging mee gepakt. Ik kies bij de ijssalon voor 2 bolletjes. Sinaasappel en Amarena kersen. Op de terug weg nog even naar de kermis geweest. Ik heb de oliebollen en suikerspin kramen kunnen weerstaan. Dat is voor mijn doen best knap.

20.00 Thuis weer zin in koffie. 2 kopjes met een stuk of 3 Maria koekjes.

'S avonds drink ik nog een glas met citroen frisdrank.

 

Eetdagboek 4 en 5

Zondag 11 juni 2017

Gister helemaal vergeten door alle drukte om mijn dagmenu te presenteren. Vandaag dus gelijk 2 achter elkaar. We beginnen met het menu van afgelopen vrijdag.

8.30 Lekker uit kunnen slapen. Na het opstaan weer eerst even een glas water gedronken.

9.00 Ontbijt. Deze bestond uit een volkorencracker met kruiden roomkaas, een paar aardbeitjes en verse sinaasappelsap.

12.30 tijd voor lunch. Magere Griekse yoghurt met een handje lijnzaad en een scheutje siroop.

13.00 Even een  kopje koffie tussendoor.

17.30 Etenstijd. Al vanaf kinds af aan is vrijdag patatdag. En heel slecht woon ik ook nog eens heel dicht bij de cafetaria. En dit is dan ook meteen (naar mijn mening) de lekkerste friettent van het dorp. Ik bestelde voor mijzelf een klein frietje speciaal, een sitostick met pindasaus en een goulashkroket.
Lekker thuis opgegeten, samen met een glas melk en een waterijsje als toetje.

18.30 Vanmorgen geen tijd gehad om te sporten doordat vriendlief graag vroeg boodschappen wou doen. Dus nu het eten gezakt is toch nog even mijn gewichten en matje erbij pakker. 20 minuten spieren trainen met Radmilo en aansluitend nog een kwartiertje sporten met Jacqueline en een paar stretch oefeningen.

20.15 Koffietijd met een lekkere gangmaker.


Zaterdag zijn altijd een uitdaging. Ik eet snel als ik me verveel of als ik bij andere mensen ben die ook eten. Daarbij eten we op zaterdag eigenlijk nooit gezond en heb ik meestal ook niet zo zin om te sporten. Ik ben dan ook niet echt trots op deze dag.

8.30 Ik wordt wakker van geschreeuw buiten. Een glas water en een kop koffie zorgen dat ik wakker wordt.

11.00 De hele ochtend op de bank gehangen en tv gekeken merk ik dat ik honger begin te krijgen. Vriendlief heeft zin in kaiserbroodjes dus ik neem er ook maar twee. Lekker met chocoladevlokken. Na het ontbijt even toch maar even aankleden en op de fiets naar mijn vader.

14.00 Paps heeft zin in een ijsje, en ik krijg er ook een toegeworpen. Een lekkere Cornetto.

16.00 Weer terug op de fiets richting huis. Voor ik ga graai ik nog even in de droppot die op het aanrecht staat.

17.00 Etenstijd. Totaal geen zin om te koken. het worden broodjes met hamburgers. (2 stuks) Wel met lekker veel ui en een hand rucola. Uiteraard weer een glas melk en na afloop een waterijsje.

19.00 Vrienden vragen of we die avond langskomen om film te kijken. Gezellig maar eerst nog even sporten voor we die kan top gaan. Geen zin in Carlos dus ik houd het bij een kwartiertje met Jacqueline en wat stretch oefeningen.

20.00 Aangekomen bij vrienden. Eerst 2 kopjes koffie met 2 kleine gesuikerde krakelingen, heerlijk buiten in het zonnetje.

21.00 We verhuizen naar binnen, en nestelen ons voor de tv. Er wordt een film opgezet en een fles wijn opengetrokken. Rond half 12 gaan we weer richting huis. met 2 wijn, een paar chocolade chipjes en veel te veel pinda zoutjes op. Oeps.

Eetdagboek 3

Vrijdag 9 juni 2017

Gister was alweer de derde dag dat ik heb heb gehouden wat ik zoal eet op een dag. Het begint te mennen en het gaat al bijna automatisch dat opschrijven van alles wat ik mijn mond stop.

7.00 Gister om 7 uur ging de wekker. Net als altijd begon ik met een glas water. Ik heb altijd een ontzettend droge mond als ik wakker wordt. Schijnt te komen doordat ik mijn  mond open slaap.

7.30 Vriendlief is weer naar zijn werk vertrokken wat inhoud dat ik mijn sportkleding aantrek en matje klaar leg. Tijd voor mijn dagelijkse portie beweging. Er stond weer een half uur Carlos op het menu. En nee ik ben nog steeds geen fan maar ben nu eenmaal het type die wel af maakt waar ze aan begonnen is. Een programma duurt 8 periodes, en die maak ik netjes af. Ik zit inmiddels al in periode 7 dus het einde is in zicht. Na Carlos even een toetje met Jacqueline. Deze keer had ze ballet oefeningen (op fitness wijze) toegevoegd aan het programma. Nu heb ik ruim 15 jaar doorgebracht in een balletzaal dus de nostalgische herinneringen kwamen meteen weer boven. Het sport uurtje sloot ik af met een lekkere stretch.

9.30 Na het douchen is het tijd voor een ontbijtje. Magere Griekse yoghurt met een handje lijnzaad en een scheutje siroop en stukjes aardbei.
Hierbij weer een glas sinaasappelsap en een hard gekookt eitje.

13.00 Tussen het studeren door bijna vergeten dat ik ook nog moet lunchen. (les 1 als je gezonder wilt gaan leven: Sla nooit een maaltijd over.) Ik had van gisteravond nog wat salade over (zonde pasta) dus dat als lunch genomen.

14.30 Ik heb ongelooflijk zin in iets zoets. Op de fruitschaal ligt nog een perzik. helaas nog niet rijp genoeg voor mijn smaak maar toch nog best lekker. De drang naar zoetigheid neemt er in ieder geval van af.

16.00 Toch nog zin in iets lekker. nog maar een paar zoute dropjes.

17.00 Op donderdag eten we altijd bij mijn schoonouders. Eigenlijk staat er altijd Hollandse pot op het menu. Groente, vlees en aardappels met een flinke lepel jus of een stampot. Deze keer waren het gekookte aardappels, broccoli, speklap en kipfilet en niet vergeten jus. Daarbij weer een glas melk en als een toetje een lekkere chocolademous. Met een volle buik weer terug naar huis.

18.30 zin in een kopje koffie

20.000 Ondanks dat ik net al koffie op het mag mijn kopje koffie om 8 uur niet ontbreken lekker met een gangmaker.

 

Eetdagboek 2

Donderdag 8 juni 2017

Gister weer geprobeerd om enigszins een gezond dagje te doen. Gelukt? Ik ben niet ontevreden laat ik het zo zeggen.

7.00 Ik had erg slecht geslapen dus toen vriendlief zijn wekker af ging heb ik mij nog even een uurtje omgedraaid. Na het opstaan eerst weer even een glas water gedronken.

7.30 Het matje en de gewichtjes liggen weer klaar. 25 minuten trainen met Radmilo. Net weer iets andere oefeningen als de laatste keer. Erg prettig zo blijft het leuk. Ik speel een beetje met mijn dumbells. Ik heb losse van 2 kilo per stuk en van die metalen staven waar je zelf gewicht aan kan toevoegen. Die staan nu op 4 kilo per stuk. Het verschilt een beetje per oefening welke ik gebruik. Na Radmilo nog een kwartiertje trainen met Jacqueline en nog 10 minuten stretchen. Misschien dat ik nog eens wat leniger wordt.

10.30 Na het douchen en wat huishoudelijke karweitjes is het tijd voor het ontbijt. Ik kies weer voor Yoghurt met lijnzaad en scheutje siroop (ik hou helemaal niet van de smaak van yoghurt) en deze keer voeg ik er nog wat stukjes aardbei aan toe. Lekker. Hierbij eet ik nog een hard gekookt eitje en neem ik een glas verse sinaasappelsap.

13;00 Lunchtijd. Er is weinig in huis dus ik ga voor een kop cup a soup met kerrie smaak.

14.00 Vriendlief heeft besloten de middag thuis te werken maar we drinken eerst nog even een kopje koffie samen.

15.30 Weer kan ik de verleiding niet weerstaan om een paar suikervrije zoute dropjes in mijn mond te stoppen. Ik ben echt gek op drop.

17.30 Etenstijd. Vriendlief heeft zin in paella. Dat lust ik dus echt niet dus ik flans voor mezelf een salade in elkaar met rucola, Italiaanse rauwkost, paprika, boontjes, pijnboompitjes en zalm. Daarbij drink ik weer een glas melk en als toetje een peren ijsje.

20.00 Koffietijd. samen met een gangmaker koek. Ook weer zoiets wat ik niet kan weerstaan.

 

Eetdagboek

Woensdag 7 juni 2017

(On)bewust stop ik gedurende de dag van alles in mijn mond. Dat werkt dus niet als je een paar kilo kwijt wilt. Om beter inzicht te krijgen in mijn eetpatroon heb ik besloten een week lang eens bij te houden wat ik nu zoal eet op een dag,
Dus hierbij mijn eet (en beweeg) dagboek van gister, dinsdag 6 juni.

6.00 De wekker gaat altijd vroeg in verband met vriendlief die naar zijn werk moet. Meestal sta ik gelijk met hem op. Ik ben altijd al meer een ochtend dan een avond mens geweest. Meteen eten na het opstaan heb ik nog nooit gekund maar ik neem wel altijd meteen een glas water. Meestal met wat citroensap maar ik ben door mijn citroenen heen, dus vandaag even een water naturel.

7.00 Vriendlief is naar zijn werk vertrokken en dat is meestal het moment dat ik ga sporten. Ik begin meestal met Fitchannel, gevolgd door de thuis trainingen van Jacqueline van Dijk. Vandaag zijn de trainingen van Carlos aan de beurt. Zoals ik in mijn vorige blog al aangaf niet mijn favoriet maar wel zeer effectief. Na 20 minuten zweten, nog een kwartier de oefeningen van Jacqueline erachteraan en nog 10 minuten stretchen. Heerlijk begin van de dag. Van in de ochtend sporten krijg ik altijd veel energie. Even snel douchen en verder klaarmaken.

8.45 Na het sporten is het tijd voor een ontbijtje. Magere Griekse yoghurt met een handje lijnzaad, tarwe zemelen, stukjes walnoot en voor de smaak een klein scheutje siroop. Daarbij een glas verse sinaasappelsap en een hard gekookt eitje.

9.00 Hoewel ik net mijn ontbijt op heb, stop ik een (zout en suikervrij) dropje in mijn mond. Eigenlijk heb ik dat pas door op het moment dat hij al mijn mond zit. oeps...

13.00 Lunchtijd. Een volkorenboterham met een dun laagje roomboter en verse aardbeitjes. Heerlijk.

 

c1772c6719734a0f8f88bff1ba698a12.jpg

15.00 Lekkere trek. Een gevaarlijk moment. In de koelkast vind ik een lekker stukje metworst. Nee ook niet de beste keuze maar wel erg lekker.

17.00 Etenstijd. We eten altijd relatief vroeg zodra vriendlief thuis komt uit zijn werk. Vandaag staat er een gehaktschotel (uit een pakje) met veel groente en krieltjes op het menu. Daarbij heb ik van huis uit meegekregen om er een glas melk bij te drinken. Als toetje neem ik nog een waterijsje.

19.00 Voor het eerst vandaag is het even droog. Dus ik ga even een frisse neus halen. Wandelschoenen aan en lekker een stuk wandelen. 50 minuten later ben ik weer thuis net op tijd voor er weer een regenbui losbarst.

4305f45210a34a73bc6cbcc03299dbea.png

20.00 GTST kijken onder het genot van een kopje koffie. daarbij nog 3 Maria biscuitjes. De rest van de avond houd ik het bij water.

22.00 De dag zit er alweer op en ik zoek mijn bedje op.

 

Benieuwd wat ik vandaag heb gegeten? Morgen volgt het menu van vandaag.

Wat ik nu echt vind van Fitchannel.

Zondag 4 juni 2017

Sinds 2 maanden ben ik lid van Fitchannel. Een online trainingsprogramma met verschillende oefeningen en trainingen die je thuis kan volgen.
Voor 9,95 (vanaf) per maand heb je de keuze uit 4 verschillende 'personal' trainers met elk hun eigen programma.

Ik volg het programma van Carlos Lens (de personal trainer van onder andere Linda de Mol) en het programma van Radmilo Sode (van onder andere het programma Obese) Waar bij Carlos de nadruk ligt op afvallen, richt Radmilo zich op het versterken van de spieren. Over beide heren heb ik inmiddels een mening. Let wel dit is mijn mening, hoe ik het persoonlijk ervaar. Wellicht dat jij er heel anders over denkt. Dus als je wilt weten of het (ook) iets voor jou is, ik zou zeggen "Give it a try' =D 

Laten we beginnen met Carlos. Verschillende oefeningen gericht op afvallen maar laat ik maar meteen eerlijk zijn, ik ben geen fan. Een programma duurt 8 weken en na die 8 weken laat ik Carlos dan ook voor wat het is en ga ik eens een van de andere trainers proberen. Het probleem voor mij met Carlo is dat ik mij aan een aantal dingen echt erg. (nu moet ik bekennen dat ik mij altijd wel snel ergens aan erger)

Ten eerste zijn er zijn 'angels'. 3 meiden die op de achtergrond met hem mee doen. Maar sorry Carlos je bent geen Charlie en de term angel vind ik persoonlijk nogal neerbuigend. Wat ik daarbij ook irritant vind is dat deze 'angels' eigenlijk helemaal niet met hem mee doen maar het eerder alleen doen. Carlos zelf doet de oefeningen 1 of 2 keer voor waarna hij het vervolgens aan zijn angels overlaat. Opzich niks mis mee maar daarbij houdt hij al hijgend en zwetend een peptalk waarin hij benadrukt dat we het zwaar gaan krijgen en dat hij het ook zwaar heeft. Dan denk ik echt van, serieus na 2 push-ups loop je al zo te hijgen en heb jij het al zwaar? Ik begin erg te twijfelen aan de kracht en de conditie van deze trainer. Die peptalk is ook nog zoiets waar ik mij ontzettend aan kan irriteren. Het kan heel motiverend zijn om af ent toe even streng te worden toegesproken maar dar dat hoeft voor mij echt niet 20 minuten lang, aan een stuk achter elkaar door. Dat leidt alleen maar af. Maar Carlos praat echt aan een stuk door. Inmiddels zet ik het geluid maar gewoon uit en kijk wel naar het scherm om te zien of we al van oefening moeten wisselen. Dit doe ik ook omdat ik me er ook aan kan irriteren als de oefeningen niet goed worden uitgelegd. Neem een klassieker als de plank. Volgens Carlos is dat hangen en volhouden. hangen? serieus? Bij de plank moet je je rug recht houden en als ware in een rechte lijn staan als een plank. En nee daar moet je dus niet bij gaan hangen. integendeel zelfs. En als laatste is er nog het feit dat de beste meneer Lens denkt dat iedereen een sportzolder als Linda de Mol tot zijn beschikking heeft. Veel oefeningen vragen nogal wat bewegingsruimte maar dat heb ik helemaal niet. Ik kan een stap naar links en een stap naar rechts zetten maar daar houdt het wel mee op.

Al met al redelijk wat punten die voor mij gewoon niet werken. Positieve punten zijn dat het wisselende oefeningen zijn in setjes, en dat je na elke 30 seconde een paar tellen kan rusten. Het hele lichaam wordt meegenomen en at is dan wel weer echt een pluspunt. Alleen de manier waarop, nee het is niet mijn ding.

Dan hebben we nog de trainingen van Radmilo. Het grootste nadeel hieraan is dat ik voor ik kon beginnen ik een nog een rondje Decathlon kon doen om de nodige attributen aan te schaffen. Dumbells en een matje had ik wel, maar de trainingen van Radmilo vragen ook nog om weerstandsbanden en een kettelbelt. Maar deze materialen eenmaal in huis kan ik zeggen dar ik fan ben. Ook hier weer wisselende oefeningen maar wel echt gericht op het ontwikkelen van de spieren. (ik merk dat ik al sterker begin te worden) verder zijn de oefeningen zijn goed te volgen en gaan de 20 minuten dat een training duurt zo voorbij.

Verder kan je via Fitchannel ook nog menu's volgen voor een optimaal resultaat. Hier haal ik af en toe wel eens wat inspiratie uit maar volgen doe ik het menu niet, omdat ik uit ervaring weet dat een vastgelegd menu voor mij niet het gewenste effect heeft.

Ook een keer proberen of Carlos en Radmilo of een van de andere trainers iets voor jou zijn? ga naar fitchannel.com. Met verschillende trainers om uit te kiezen is er een grote kans dat er ook een passende training voor jou bij zit. 

 

Dag 36. Oops.....

Maandag 24 april 2017

Ik heb even getwijfeld of ik deze week de vorderingen online zou zetten. Maar het zal oneerlijk zijn vooral tegenover mijzelf wanneer dit niet zou doen. Tegenslagen horen immers bij het leven en ook bij het opbouwen van een gezonde levensstijl. Geeki gaat gezond doen, nou afgelopen week was toch niet zo gezond. Zoals ik vorige week al heb aangegeven ben ik geopereerd waardoor ik niet veel mag en al helemaal niet kan sporten. En wat doet Geeki wanneer ze niet veel mag doen? Juist dan gaat ze eten. En eten en niet bewegen is dus geen goede combinatie op weegschaal maar liefst 1,8kg erbij!  Lekker weer helemaal terug bij af. Naast dat ik dus te weinig heb bewogen en teveel heb zitten snaaien heb ik vanaf vandaag ook nog last van maandelijkse vrouwelijke strubbelingen, wat bij mij altijd al inhoud dat de weegschaal iets meer aangeeft dan "normaal" dus ik hoop volgende week toch wel een iets lager getal te zien verschijnen. Maar leuk is het natuurlijk niet.

 

Gelukkig gaat het herstel voorspoedig en ben ik vandaag voorzichtig begonnen met het terug opbouwen van het sporten. Nog wel iets voorzichtig en sommige oefeningen iets aangepast heb ik vanmorgen de training van Jacqueline van Dijk gedaan. En ik moet zeggen dat voelt goed. Heb het gemist. Mensen zijn volgens mij nu eenmaal niet gemaakt om stil te zitten. Morgen wil ik proberen om de training van Carlos via fitchannel ook weer mee toe doen. Ik ga het gewoon proberen en zie wel wat ik kan doen. Elke beweging die ik maak en elke oefening die ik mee kan pakken is er een. Als ik dan ook nog even stop met snaaien komt het volgende week vast helemaal goed. ik geef niet op.

Dag 29. Ziek, zwak en misselijk

Maandag 17 april 2017

Aangekomen. Het schiet niet echt op. Afgelopen week is er veel gebeurd. Ik mag niet sporten, zit hele dagen thuis op de bank en nu met de paasdagen heeft vriendlief allemaal lekkers in huis gehaald. Een slechte combinatie. Het begon afgelopen donderdag. Om 8 uur in de ochtend moest ik mij melden in het ziekenhuis. Na een ingreep inclusief een narcose ging ik enigszins misselijk rond half 4 in de middag weer huiswaarts. Aard van de ingreep laat ik even in het midden maar het resulteert dat ik een week lang rustig aan moet doen. Niet dat ik anders kan, want mijn buik zal nog wel even aardig wat gevoelig blijven. Al is het met een paracetamol goed te doen. Maar ja ik mag en kan dus niet lekker bewegen, en dan ga ik als alternatief dus eten. En dan niet een gezond appeltje. Nee ik heb de afgelopen dagen een hele zak paaseitjes verordend, een hand chips, een ruime hoeveelheid spekjes, en een stuk taart. Dus ja dan komt het dieet niet ten goede.
De weegschaal gaf vanmorgen 83 kilo aan. 0,4 kilo zwaarder dan een week geleden. Het is nog te overzien maar ik moet echt op gaan letten met wat ik in mijn mond stop.Ik hoop volgende week het sporten weer op te kunnen pakken (begon juist te wennen aan de trainingen van Carlos) en dan is die 0,4 kilo er hopelijk ook snel weer af.

Dag 16. Sporten met Carlos

Dinsdag 4 april 2017

Zoals ik gister al vertelde ga ik voortaan op dinsdag, donderdag en zaterdag sporten via fitchannel. En vandaag is het dus dinsdag dus de eerste training stond vanmorgen om 7 uur op de planning. Nou dat heb ik geweten. een 25 minuten durende training. Wel echt even heel iets anders dan de trainingen van Jacqueline. Ik was echt kapot na afloop maar dat schijnt een goed teken te zijn. Hoewel het niveau hoger lag dan dat ik gewent ben was het goed te doen ware het niet dat Carlos volgens mij denkt dat iedereen zo'n enorme sportzolder heeft als Linda (de mol. red) Nou dat heb ik dus niet. Ik sport op mijn was/kleed/sportkamer. Officieel volgens de plattegrond van ons huisje een hobbykamer. De ruimte die ik tot beschikking heb is ongeveer 2 bij 2,5 meter. Niet heel groot dus. Met de trainingen van Jacqueline red ik het hier altijd prima mee, maar Carlos vraag toch iets meer ruimte. Dus nadat ik het wasrek op de overloop had geplaatst en mijn voorraadkastje waar ik al mijn douche en make-up spulletjes in bewaar een halve slag had gedraaid kon ik van start. Maar het bleek niet voldoende. halverwege de training werd er toch echt meer ruimte gevraagd voor een of andere Gave crawl.(of zoiets) Nou die heb ik maar overgeslagen en in die tijd maar wat extra buikspieroefeningen gepakt. Al met al ben ik helemaal niet ontevreden over de eerste training en stiekem kijk ik al uit naar donderdag waarop ik mijn volgende training mag doen. Wordt ik toch nog eens echt mooi slank, strak en fit. (Als ik dan tenminste de volgende keer niet een heel pak chocolademelk weg drink........Oops!.).


Dag 15. Vorderingen en sporten

Maandag 3 april 2017

Afgelopen week is er niet een om over naar huis te schrijven. Wel afgevallen, slechts 0,2kg. Het schiet niet echt op maar goed er is ook niks bij aan gekomen. Oorzaak? Eetbuien, hormonen, vrouwelijke dingen je kent het wel. Gelukkig duurt zoiets maar een paar dagen en dan kunnen we er weer tegenaan. En er tegenaan dat ga ik met een extra stok achter de deur. Ik heb namelijk niet 1 maar zelfs 2 personal trainers. oké dat is niet helemaal waar maar toch. 2 trainers op afstand. De eerste daar train ik al 2,5 jaar mee. Jacqueline van Dijk. Hoe werkt het. Je meld je aan via haar website (zie kopje sites) je maakt 5 euro naar haar over en daarvoor krijg je een link naar een besloten Facebookgroep. Elke maand doen er zo'n 2000 leden mee.
Je hebt nodig gewichtjes, een fitness of yoga matje en eventueel een fitnessbal. Elke ochtend om 7 uur plaatst ze een filmpje van tussen de 10 en 20 minuten waarin ze verschillende oefeningen voor doet. Het enige wat je hoeft te doen is haar na doen. Ondertussen spreekt ze je streng toe. In de groep kan je vragen stellen over van alles en nog wat. Verder plaatst ze een keer per week een menu dat je kan volgen als je af wilt vallen. Het klinkt allemaal heel simpel en dat is het ook wel, maar vooral het is verslavend. En nu heb ik er dus een trainer bij. En wel niemand minder dan Carlos. Inderdaad de trainer van onder andere Linda de Mol. Ik heb namelijk een jaar abonnement gewonnen op fitchannel. elke week 3 trainingen, menu's, lekkere recepten en nog meer. Ik moet het allemaal nog even uitzoeken. Morgen de eerste doen. Ik ben ontzettend benieuwd. Jacqen doe ik elke dag. van maandag t/m zondag. Fitchannel wil ik op dinsdag, donderdag en zaterdag gaan doen. Deze doe ik dan in de ochtend en op deze dagen doe ik in de avond Jacqen. Verder wil ik het zwemmen weer gaan oppakken en weer regelmatig de wandelschoenen gaan aantrekken. Als ik nu ook nog mijn e ten onder controle krijg gaat het helemaal goed komen met mij. Ik hou jullie op de hoogte! 


Dag 11. Wandelen

Donderdag 30 maart

Bij gezond doen hoort uiteraard ook beweging. Nu doe ik elke dag al fanatiek een kwartiertje thuistrainen, maar zo af en toe kan wat extra beweging geen kwaad. Zeker niet op een mooie dag als vandaag. Dus vanmorgen mijn wandelschoenen tevoorschijn gehaald en ik ben aan de wandel gedaan. 
gewoon een rondje wandelen. Van te voren had ik niet echt bedacht hoeveel ik zou gaan lopen of waar naar toe. Gewoon schoenen aan en gaan.
Ruim 2 uur later ben ik weer thuis. Moe in de benen maar voldaan. Net geen 12 km. Een mooi stuk langs/door de naastliggende dorpjes en langs weilanden op. En dan moet ik toch zeggen, wat woon ik eigenlijk in een mooie omgeving. Niks mis mee. Nu het mooie weer weer vaker van zich laat horen wil ik zeker vaker een stukje gaan wandelen want heel eerlijk is dat best lekker om te doen.

 

wandelrouteduiven-groessen-looafstand.jpg

Dag 6,7 & 8. Weekeind

Maandag 27 maart.

Een week onderweg tijd voor een tussenmeting. En ik moet zeggen ik ben niet ontevreden.
1 kilo eraf en dat zo vlak na een weekeind. Een druk en vol weekeind waarin ik zo goed mogelijk gezonde keuzes heb gemaakt maar makkelijk was het niet. Zaterdag gingen we een gezellig dagje naar Apeldoorn. Een bezoek aan een leuke brocante markt (ik hou van oude spulletjes) en aansluitend nog een spontaan bezoek aan paleis het Loo (zeker een aanrader). De dag begon eigenlijk helemaal niet zo gezond. Een broodje bij de Bakker Bart. Een bruin “Bartje” met kipkerrie salade en een verse sap. In de middag “gegeten” bij een brasserie op het terrein van het paleis. Een klein stukje apfelstrudel (zonder slagroom) en een glas spa rood. Tussendoor nog een handje druiven en een paar hopjes gehad. In de avond stond er een salade met zalm op het menu. ‘S avonds voor de  tv alleen nog maar water gedronken. Gister (zondag) was mijn schoonpapa jarig en dat betekend taart, en nee bij mijn schoonmoeder is taart weigeren een grote zonde, maar ze ging akkoord met een heel klein puntje zonder slagroom. Wel heel erg lekker. De chipjes, nootjes, kaasjes en worstjes die vervolgens op tafel kwamen totaal genegeerd. Voor de rest tot het avondeten eigenlijk niet veel gegeten. Het avondeten was ook niet heel gezond, een broodje met ki p kebab. Waarschijnlijk doordat ik toch overdag te weinig had gegeten ’s avonds een eetbui gehad maar ik heb het kunnen beperken tot een paar tucjes.  Toen de weegschaal vanmorgen een kilo minder aangaf was ik daar toch wel erg tevreden mee. Het motiveert voor de komende week. Laat de zomer maar komen.


Dag 4. Een avondje met vrienden

Donderdag 23 maart.

Eerder schreef ik op mijn site 'blauwe ink' al eens stuk over de invloed van vrienden op je eetpatroon. ( https://blauwe-inkt.jimdo.com/geeki-me ) Gister was het weer zo'n gezellige avond bij vrienden op de bank. ( of eigenlijk op tuinstoelen, want ze zitten middenin een grote verbouwing) Eerst een kopje koffie met chocoladekoekjes, daarna fris met een bak chips. Niet echt dieetproof dus. Bij de koffie slechts 1 koekje genomen wat voor mij best knap is. Na de koffie kwam de bak chips op tafel. Bolognaise chips. Mijn op een na lievelings chips. (Hamka's staan met stip op nummer 1) Ik merk aan mezelf dat ik nog echt moet afkicken. Ik had het namelijk heel eerlijk gezegd best wel moeilijk. Het is een stemmetje in mijn hoofd die afkomstig lijkt te zijn van die chips. Neem dan, een handje kan toch geen kwaad. Ik ben hartstikke lekker. Echt neem nou maar gewoon een handje. Krijg je vast geen spijt van. Maar na het een tijdje genegeerd te hebben, hielden de chips op met praten en leken ze te accepteren dat ik toch echt niks nam. En dat voelt toch wel goed. 

 


Dag 2 & 3. Mijn eetpatroon

Woensdag 22 maart.

Nou de eerste twee dagen zijn achter de rug en de derde dag is net begonnen. En ik moet zeggen het valt me niks tegen. Alle lekkere verleidingen kunnen weerstaan.
Ik heb ooit eens horen zeggen dat om een dieet goed vol te kunnen houden je eerst moet weten waar het mis is gegaan. Dus daar ben ik eens over na gaan denken. Ik bedoel, ik zeg dan wel vaak van dat ik altijd al iets te dik ben geweest maar heel eerlijk is dat onzin. Ja als baby’tje was ik best aan de mollige kant, maar in mijn kinderenjaren tot en met mijn pubertijd was ik best wel slank. Ik was zeker niet de dunste, maar overgewicht had ik niet. Ergens tussen mijn pubertijd en nu is het fout gegaan. Dat heeft waarschijnlijk meerdere oorzaken. Ten eerste aanleg, ja slap excuus ik weet het maar eigenlijk alle vrouwen in mijn familie zijn aan de stevige kant. Ten tweede verandert je stofwisseling gedurende je leven nog wel eens. Maar als ik nu eens echt heel eerlijk en objectief kijk dan is er eigenlijk maar een reden waarom ik nu te dik ben. Ik snoep veel. Te veel. Ik heb een enorme suikerverslaving en alles wat ook maar een beetje zoet is ben ik doel op. Qua “normaal” eten valt het allemaal wel mee. Ik  eet netjes 3 maaltijden per dag die zeker niet heel ongezond zijn (oké ook niet het meest gezond maar goed) Ik eet netjes 2 stuks fruit per dag en ook die 250 gram groente krijg ik echt wel binnen.  Het probleem ligt in alles wat ik tussen die maaltijden door in mijn mond stof. Vooral mijn ontbijt en lunch zijn niet heel erg vullend waardoor ik al snel zin krijg in iets lekker. In plaats van dat ik dan een cracker pak, een stuk komkommer, een schaaltje yoghurt of een gekookt eitje trek ik een zak drop open, grijp ik met mijn hand in een zak hamka’s, of eet een half pak chocoladekoekjes leeg. Meestal zijn de hoeveelheden nog wel te overzien maar niet als je dat 10 keer per dag doet. Drinken doe ik trouwens ook veel te slecht. Water drink ik amper en verder leef ik vooral op sapjes en chocomelk afgewisseld met heel af en toe een glas cola of een wijntje. En dan natuurlijk niet te vergeten een heerlijke latte machiatto. Alles bij elkaar opgesteld tikt dat dus nogal lekker aan. Tijd dus voor verandering.

Ten eerste moet mijn ontbijt meer en voor langere tijd vullend zijn. Dus in plaats van een wit bolletje met chocladevlokken ga ik een yoghurt met verse vruchten nemen, een gekookt eitje, een volkorencracker met kipfilet en spinaziesla en noem maar op. Lekker met een glas verse
jus ‘d Orange. Ja ik weet dat daar ook veel suikers in zitten maar vers is gewoon echt lekker en bevat toch ook nog vitamines en wat vezels. En dat is dan ook het enige glas sap dat ik op een dag mag drinken. Voor de rest moet ik toch echt gaan leren water te drinken en mag ik na het eten een kopje koffie (normale zwarte koffie, geen latte! )

In de middag een salade of een kommetje soep en het avond hoef ik eigenlijk niet veel aan te veranderen want heel eerlijk ik kook echt niet zo heel ongezond. Hoogstens iets minder opscheppen en wat meer groentes en minder rijst/pasta/aardappels.  Maar dan die tussendoortje. Die zijn voor mij het lastigs. Ik moet die drop, snoep, chips en koekjes ergens mee vervangen. Dus heb ik in snack tomaatjes, mini komkommertjes en hummus in huis gehaald voor als ik tussendoor trek krijg. En de afgelopen 2 dagen ging me dat prima af. Alleen ‘s avonds in bed begon mijn maag toch iets te rommelen maar dat is waarschijnlijk ook even wennen voor mijn maag. Het is toch een kwestie van volhouden en afkicken. En dan moet die 15 kilo echt wel haalbaar zijn.

Ik ga ervoor.

ontbijt.jpg

Dag 1. Schade analyse

Maandag 20 maart.

De eerste dag van de lente en een mooie dag om de goede voornemens waar we op 1 januari zo goed aan begonnen waren weer op te pakken want heel eerlijk we hebben ze een beetje laten verslonzen. De laatste weken ben ik me iets te veel te buiten gegaan aan lekkere taartjes, koekjes, nootjes, chipjes en noem maar op. Tijd dus voor een schade analyse, je moet immers je startpunt weten om je einddoel te bepalen.

Dus geheel volgens de regels sta ik net wakker na een toiletbezoek in mijn Eva kostuum voor de weegschaal. En niet zomaar een weegschaal, nee eentje die naast je gewicht ook je vochtpercentage, vetpercentage, botmassa en het percentage spieren berekend. Ik stel mijn profiel in (geslacht, leeftijd, lengte en activiteitenniveau) en ga op erop staan. Een voor een komen er verschillende waardes op het schermpje tevoorschijn. Voor het gemak heb ik van te voren opgezocht welke gemiddelde waardes gezond zijn bij mijn profiel en ik kan concluderen dat er werk aan de winkel is. Heel veel werk. Ik heb geen zware botten  (een excuus waarachter ik mij regelmatig verschuilde), mijn vetpercentage geeft nog net geen error aan, mijn percentage spieren is zorgwekkend laag en mijn vochtpercentage mag ook wel wat hoger. En dan heb ik het nog niet eens over mijn gewicht.
De knop moet om, de knop gaat om, de knop is om. Vanaf vandaag ben ik serieus aan de lijn. Met een start gewicht van ruim 84 kilo is mijn eerste doel om onder de 80 te komen. Einddoel onder de 70, dat betekend dat er zo’n 15 kilo af moet.

Wens me succes.